Over Marjolein Duits

Met mijn roots in Zeeland, voerde de liefde mij alweer jaren geleden naar de prachtige Veluwe in Ermelo. Vroeger was mijn droom om kraamverzorgster te worden, dat is anders gelopen.

Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW, MBO 3+4) heb ik aan de Hogeschool Utrecht Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan. Voor verschillende doelgroepen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie heb ik ‘op de groep gestaan’ als woonbegeleider.

Na de SPH heb ik de pre-master orthopedagogiek gedaan, gevolgd door de master Orthopedagogiek. Als gedragswetenschapper heb ik 11 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg verbonden aan intensieve behandelgroepen, voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Dit kan zich uiten in ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. De ondersteuning van deze mensen, hun families en de teams heb ik altijd met veel liefde en passie gedaan. Daarnaast was ik functionaris Wet Zorg en Dwang (WZD). In die periode heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2016 ben ik BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog.

In 2020 komt de kans voorbij om mij aan te sluiten bij Psycho Praktijk Harderwijk Emmeloord, een vrijgevestigde psychologenpraktijk. Hier behandel ik kinderen, jongeren, ouders en volwassenen met uiteenlopende klachten www.pph-ppe.nl. Na een periode 2 werkplekken (gehandicaptenzorg en GGZ) gecombineerd te hebben, maak ik de keuze om de werkzaamheden van vrijgevestigd psycholoog verder te ontwikkelen en mijzelf daarop te richten. In januari 2023 start ik met de opleiding tot psychotherapeut en ga ik mijn werkzaamheden bij PPH-PPE combineren met een opleidingsplek in het jeugdteam van eppGGZ te Ermelo.

Kernwaarden: vertrouwen, positief, buiten, samen, rust, beweging.

Lid van:

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
Verening EMDR Nederland (VEN)

Overig:

AGB: 94107350
AGB-onderneming: 94066826
BIG: 99920971725